Laktosfri
Asiatisk fläskfärs med lime och ingefära
3.98 (293)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
- salt
- svartpeppar
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Olja
Fläskfärs
250 g
Lime
1 st
Kinesisk soja
1 msk
Socker
1 ½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 dl
Salladskål
300 g
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 660 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka vitlök och strimla röd chili. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta och fräs ingefära, vitlök och chili (börja med hälften om du vill ha mindre hetta) ca 3 min.
Tillsätt fläskfärs och låt allt fräsa ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara till servering. Pressa ner saft från halva limen i grytan och tillsätt kinesisk soja och socker.
Blanda ut majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan.
Finstrimla salladskål. Blanda ner salladskål och babyspenat i grytan. Lägg på locket och låt allt sjuda ca 5 min, tills kålen blivit mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfrön hastigt. Lägg upp i en skål.
Klyfta resten av den använda limen. Strö limeskal över fläskfärsgrytan och servera med nykokt jasminris, rostade sesamfrön och limeklyfta.
Smaklig måltid!