Kyckling teriyaki med champinjoner och lime
Laktosfri
Utan gluten

Kyckling teriyaki med champinjoner och lime

Rätten saknar betyg
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • olja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Olja
½ msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Broccoli
1 st
Champinjoner
125 g
Kycklingfilé
300 g
Olja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 600 kcal
  • Fett: 13 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Blanda japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, socker, majsstärkelse och neutral olja i en liten skål. 
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en liten skål. Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Kvarta champinjoner. Skär kycklingfilé i mindre bitar. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs champinjoner och broccoli ca 2 min. Lägg över på ett fat. 
Tillsätt mer neutral olja till woken. Fräs kycklingen med salt och rikligt med nymald svartpeppar ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt pressad vitlök och riven ingefära fräsa med den sista minuten.
Tillsätt svamp, broccoli och woksås. Låt koka ihop ca 1 min. 
Klyfta lime. Servera kyckling teriyaki med jasminris och limeklyfta. 
Smaklig måltid!