Italiensk kycklingcacciatore med rosmarinrostad potatis
Laktosfri

Italiensk kycklingcacciatore

med rosmarinrostad potatis
3.94 (173)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • rödvinsvinäger
  • vatten
Potatis
400 g
Olivolja
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Champinjoner
125 g
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Rödvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 613 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, torkad rosmarin och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skär bananschalottenlök i tunna skivor och finhacka vitlök. Skär röd paprika i bitar och halvera champinjoner. Grovhacka bladpersilja.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner, torkad timjan och torkad oregano på medelvärme ca 5 min.
Krydda kycklinglårfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll upp vetemjöl på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att den täcks runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Lägg över i stekgrytan.
Tillsätt röd paprika, rödvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong till grytan. Sjud på svag värme ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strö bladpersilja över kycklingcacciatore och servera med rosmarinrostad potatis. 
Smaklig måltid!