Laktosfri
Italiensk kycklingcacciatore
med rosmarinrostad potatis3.94 (173)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- rödvinsvinäger
- vatten
Potatis
400 g
Olivolja
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Champinjoner
125 g
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 613 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, torkad rosmarin och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skär bananschalottenlök i tunna skivor och finhacka vitlök. Skär röd paprika i bitar och halvera champinjoner. Grovhacka bladpersilja.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner, torkad timjan och torkad oregano på medelvärme ca 5 min.
Krydda kycklinglårfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll upp vetemjöl på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att den täcks runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Lägg över i stekgrytan.
Tillsätt röd paprika, rödvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong till grytan. Sjud på svag värme ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Strö bladpersilja över kycklingcacciatore och servera med rosmarinrostad potatis.
Smaklig måltid!