Kycklingfajitas
med rostad majs och korianderNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Salt
1 krm
Paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Olivolja
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Minutfilé
300 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Malen kanel
1 krm
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vatten
1 dl
Lime
1 st
Koriander
20 g
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
1 krm
Tortillabröd
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden hastigt i en torr, het stekpanna.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt, paprikapulver och spiskummin. Ringla över lite olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 6 min, tills majsen fått fin färg.
Strimla grön paprika och klyfta rödlök tunt. Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor och lägg i en bunke. Blanda kycklingen med pressad vitlök, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, malen kanel, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek den kryddade kycklingen ca 3 min. Tillsätt vatten och sjud ca 4 min på svag värme, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett serveringsfat och spara pannan.
Hetta upp lite mer olivolja i den använda stekpannan. Stek paprika och lök på hög värme ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda med kycklingen på serveringsfatet.
Klyfta lime. Lägg upp limeklyftor, koriander och matyoghurt i skålar. Vill du ha en het yoghurt, rör ner sambal oelek efter smak.
Fyll tortillabröd (se tips!) med kyckling, grönsaker, rostad majs och koriander. Toppa med matyoghurt. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!