Chicken Biryani Masala med kålrabbi- och äppelsallad

Chicken Biryani Masala

med kålrabbi- och äppelsallad
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Biryani masalakrydda
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Lime
1 st
Kålrabbi
½ st
Rött äpple
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mynta
20 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
644 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt. Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme, ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme. Tillsätt all lök och biryani masalakrydda. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong till kycklingpannan. Sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen och lägg den på ett fat, täck gärna med aluminiumfolie.
Rör ner couscous i pannan med biryani masala-buljongen. Ta från värmen och täck med lock eller aluminiumfolie. Låt dra ca 10 min. Ringla över lite olivolja. Fluffa couscousen med en gaffel och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Tvätta limen i ljummet vatten. Skala och skär stavar av kålrabbi. Skär äpple i tunna skivor. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal och pressad saft från limen, lite olivolja och salt.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Grovhacka myntablad och rör ner i yoghurten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa couscousen med mandelspån. Servera med kyckling biryani masala, kålrabbi- och äppelsallad och myntayoghurt. 
Smaklig måltid!