Grekisk kyckling
med fetaost och oliverNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Kycklinglårfilé
350 g
Vitlök
1 klyfta
Snacksoliver
1 förp
Paprikapulver
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Couscous
125 g
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rödkål
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
2 msk
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 729 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglårfilé i en smord ugnsform och blanda med pressad vitlök, snacksoliver, paprikapulver, torkad rosmarin, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Halvera tomat och klyfta bananschalottenlök. Lägg tillsammans med kycklingen i ugnsformen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Finstrimla rödkål och lägg i en rymlig skål. Blanda ner lite olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och rikligt med nymald svartpeppar. Krama gärna kålen med händerna för att mjukgöra den.
Grovhacka bladpersilja och blanda ner i couscousen. Bryt fetaost över kycklingen. Servera grekisk kyckling med couscous och rödkålssallad.
Smaklig måltid!