Spaghetti pomodoro med stekt kycklingfilé och parmesan
Laktosfri

Spaghetti pomodoro med stekt kycklingfilé och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Torkad basilika
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Spaghetti
200 g
(Vete)
Gurka
½ st
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
808 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
65 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Dela tomat i grova bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs grönsakerna med tomatpuré ca 1 min. 
Tillsätt krossade tomater, torkad oregano, torkad basilika, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 8 min, eller till servering.
 Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela gurka i mindre bitar. Blanda tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med riven parmesan. Servera med nystekt kyckling och gurka.
Smaklig måltid!