Laktosfri
Spaghetti pomodoro med stekt kycklingfilé och parmesan
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Torkad basilika
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Spaghetti
200 g
Gurka
½ st
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 808 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 91 g
- Protein:
- 65 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Dela tomat i grova bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs grönsakerna med tomatpuré ca 1 min.
Tillsätt krossade tomater, torkad oregano, torkad basilika, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme ca 8 min, eller till servering.
Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela gurka i mindre bitar. Blanda tomatsåsen med den nykokta pastan och toppa med riven parmesan. Servera med nystekt kyckling och gurka.
Smaklig måltid!