Laktosfri
Kyckling Anglais
med kapris, rödbetor och potatispuréNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- mjölk
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Balsamvinäger
½ dl
Socker
2 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Rödbetor
250 g
Kapris
½ burk
Babyspenat
30 g
Mospotatis
450 g
Smör
1 msk
Mjölk
1 ½ dl
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Lårfilé är den saftigaste delen på kycklingen. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak.
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Bryn kycklinglårfilé runt om. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök och pressad vitlök.
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner vatten, balsamvinäger, socker, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min tills såsen tjocknat något och kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta rödbetor. Häll av kapris. Tillsätt rödbetor och kapris till stekpannan och låt sjuda ytterligare ca 3 min.
Värm upp smör och mjölk i en liten kastrull. Häll bort vattnet från potatisen och mosa den lite. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till en slät puré med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med lite salt.
Toppa kyckling Anglais med babyspenat. Servera med potatispuré.
Smaklig måltid!