Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
½ förp
Pizzabottnar
1 förp
Bakplåtspapper
Riven mozzarella
100 g
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en ugnsplåt i ugnen.
Skala och grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs de rivna morötterna hastigt. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver, torkad oregano och spiskummin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt krossade tomater och sjud ca 3 min. Ta pannan från värmen och mixa såsen slät med en stavmixer.
Lägg ut pizzabottnar på bakplåtspapper. Bred texmextoppingen över pizzorna och strö på riven mozzarella. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min.
Bryt blad av romansallad i mindre bitar. Tärna tomat och gurka. Lägg upp allt i skålar.
Lägg matyoghurt i en skål och blanda med pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa texmexpizzan med grönsaker och klicka ut vitlökssås. Servera direkt!
Smaklig måltid!