Texmexpizza med vitlökssås
Vegetariskt

Texmexpizza med vitlökssås

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Krossade tomater
½ förp
Pizzabottnar
1 förp
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
637 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en ugnsplåt i ugnen.
Skala och grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs de rivna morötterna hastigt. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver, torkad oregano och spiskummin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt krossade tomater och sjud ca 3 min. Ta pannan från värmen och mixa såsen slät med en stavmixer.
Lägg ut pizzabottnar på bakplåtspapper. Bred texmextoppingen över pizzorna och strö på riven mozzarella. Grädda i övre delen av ugnen ca 10 min.
Bryt blad av romansallad i mindre bitar. Tärna tomat och gurka. Lägg upp allt i skålar.
Lägg matyoghurt i en skål och blanda med pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa texmexpizzan med grönsaker och klicka ut vitlökssås. Servera direkt!
Smaklig måltid!