Fläskfärsbullar i tomatsås med pasta och parmesan
Laktosfri

Fläskfärsbullar i tomatsås

med pasta och parmesan
3.85 (86)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pizzasås
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Morot
1 st
Cocktailtomater
250 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min på medelvärme. Lägg ner den stekta löken i en bunke och spara pannan.
Blanda ner fläskfärs, salt och lite nymald svartpeppar i bunken. Blanda väl och rulla till ca 6 köttbullar. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan och stek köttbullarna ca 4 min på medelvärme. 
Tillsätt pizzasås, tomatpuré och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 8 min på svag värme, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skala morot och dela i stavar. Lägg upp cocktailtomater och morotsstavar i skålar. Finriv parmesanost.
Servera nykokt pasta med fläskfärsbullar i tomatsås och grönsaker. Toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!