Laktosfri
Asiatiska fläskfärsbiffar med röd curry
sojastekt blomkål och koriander4.05 (136)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- salt
- olja
- vatten
- socker
Bananschalottenlök
1 st
Lime
1 st
Äggula
1 st
Röd currypasta
1 msk
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
1½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Olja
Limesaft
Vatten
2 dl
Japansk soja
⅓ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
½ tsk
Blomkål
½ st
Olja
Japansk soja
⅓ förp
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 717 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, ägg och röd currypasta i en bunke och vispa samman. Tillsätt fläskfärs, lök, ströbröd, pressad vitlök och lite salt. Låt vila ca 5 min. Forma färsen till två jämnstora biffar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta. Spara stekpannan.
Pressa saft från den använda limen i en bunke. Blanda med vatten, japansk soja, majsstärkelse och socker. Häll blandningen i den använda stekpannan och sjud under omrörning tills skyn tjocknat något, ca 5 min.
Skär blomkål i små buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs blomkål ca 4 min. Tillsätt japansk soja och fräs ytterligare 2 min.
Grovhacka koriander. Servera asiatiska fläskfärsbiffar med limesky, sojastekt blomkål och nykokt basmatiris. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!