Kyckling i dillsås med höstens rotsaker

Kyckling i dillsås med höstens rotsaker

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Morötter
300 g
Bakpotatis
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Rödlök
½ st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10 g
Socker
1 tsk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
625 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri och morötter i mindre bitar. Tärna bakpotatis. Klyfta rödlök.
Lägg potatis, rotselleri och morot på en ugnsplåt och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta rotsakerna i övre delen av ugnen ca 20 min. Tillsätt rödlök och tillaga allt i ytterligare ca 5 min.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 18 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Finhacka rödlök. Hetta upp smör i en liten kastrull och fräs löken hastigt utan att den får färg. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt kyckling med sötsyrlig dillsås, rostade rotfrukter och ruccola.
Smaklig måltid!