0,8 kg CO2e
Löpefri
Pizza à la greca med fetaost och oliver
Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- tomatpuré
- sambal oelek
- vatten
- salt
- flingsalt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Pizzabotten
1 st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost
100 g
Snackoliver
½ förp
Torkad oregano
1 msk
Flingsalt
Svartpeppar
Rödkål
250 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 516 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Sätt in en plåt i ugnen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda olivolja, socker, tomatpuré, sambal oelek, vatten och salt i en liten skål.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt.
Bred tomatsåsen över pizzabottnen. Toppa med lök, skivade tomater, smulad fetaost, oliver och torkad oregano. För över pizzan till den heta ugnsplåten och grädda ca 10 min, tills pizzan fått fin färg. Frys gärna in den pizzabotten som blir över!
Strimla rödkål och lägg i en bunke. Krama in vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Toppa pizzan med lite nymald svartpeppar och flingsalt. Servera med pizzasallad.
Smaklig måltid!