Krämig linguine med grillad kycklingfilé
och rimmad zucchini4.06 (660)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vetemjöl
- mjölk
- svartpeppar
Zucchini
1 st
Salt
1 ½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1 ½ dl
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Crème fraiche
1 dl
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Linguine
200 g
Ruccola
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 741 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du vill grilla tänd grillen! Om du inte grillar, värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
Kvarta zucchini på längden. Skär bort kärnhuset och spar det till steg 4. Strimla zucchinin så tunt som möjligt på längden. Lägg i en skål, strö över salt och blanda väl. Låt stå till servering.
Finhacka bananschalottenlök och tärna kärnhuset från zucchinin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och kärnhus ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vitvinsvinäger och låt koka in. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, kycklingbuljong, chili flakes och crème fraiche. Låt sjuda ihop ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Krydda kycklingfilé runt om med salt, nymald svartpeppar och torkad timjan. Grilla kycklingen ca 3 min per sida och tillaga sedan klar på indirekt värme (se tips), tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Om du istället steker kycklingen, tillaga klart i mitten av ugnen ca 8 min. Låt gärna kycklingen vila några minuter innan servering.
Koka linguine enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Blanda avhälld pasta med såsen. Späd såsen med det sparade pastavattnet om den blir för tjock.
Skiva upp kycklingen vid servering. Servera krämig linguine toppad med rimmad zucchini, kyckling och ruccola.
Smaklig måltid!