Crispy chicken taco med pico de gallo, bönkräm och zucchini
Laktosfri

Crispy chicken taco

med pico de gallo, bönkräm och zucchini
4.03 (1118)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • olivolja
  • vatten
  • ägg
  • vetemjöl
Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Kycklinginnerfilé
280 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
1 förp
(Vete)
Vetemjöl
1 dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva zucchini tunt och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, socker och salt. Låt stå till servering. Blanda några gånger under tiden.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner chili flakes, salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja.
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, spiskummin, nymald svartpeppar, olivolja och vatten. Mixa till en kräm med stavmixer.
Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg panko och vetemjöl på separata tallrikar. Krydda kycklinginnerfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Grovhacka koriander. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröd några sekunder per sida. Fyll varma tortillabröd med bönkräm, crispy chicken, pico de gallo, sötsyrlig zucchini och koriander. 
Smaklig måltid!