Grekisk kycklingkebab
med aubergine, ruccola och rostad vitlöksyoghurt3.96 (75)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Senap
1 ½ msk
Spiskummin
½ förp
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Spiskummin
½ förp
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 575 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda pressad vitlök, lite olivolja, senap, spiskummin och salt i en bunke. Strimla kycklinglårfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera minst 15 min.
Tärna aubergine och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och spiskummin. Lägg 1 vitlöksklyfta med skalet kvar bredvid auberginen (vitlöken används till vitlöksyoghurten). Rosta allt i övre delen av ugnen ca 18 min, tills auberginen känns mjuk och har fått fin färg.
Plocka bort skalet från den rostade vitlöksklyftan. Lägg vitlöken i en liten skål och mosa sönder med en gaffel. Blanda med matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla rödlök. Lägg i ett durkslag och spola i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda ruccola, rödlök, den rostade auberginen och rödvinsvinäger i en skål. Smaka av med lite salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 6 min, tills den är helt genomstekt.
Hetta upp en torr och het stekpanna och värm hastigt tortillabröd.
Fyll tortillabröden med rostad vitlöksyoghurt, auberginesallad och kycklingkebab. Rulla ihop och servera!
Smaklig måltid!