Grekisk kycklingkebab med aubergine, ruccola och rostad vitlöksyoghurt

Grekisk kycklingkebab

med aubergine, ruccola och rostad vitlöksyoghurt
3.96 (75)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Senap
1 ½ msk
(Senap)
Spiskummin
½ förp
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Spiskummin
½ förp
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
575 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda pressad vitlök, lite olivolja, senap, spiskummin och salt i en bunke. Strimla kycklinglårfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera minst 15 min.
Tärna aubergine och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och spiskummin. Lägg 1 vitlöksklyfta med skalet kvar bredvid auberginen (vitlöken används till vitlöksyoghurten). Rosta allt i övre delen av ugnen ca 18 min, tills auberginen känns mjuk och har fått fin färg.
Plocka bort skalet från den rostade vitlöksklyftan. Lägg vitlöken i en liten skål och mosa sönder med en gaffel. Blanda med matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla rödlök. Lägg i ett durkslag och spola i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda ruccola, rödlök, den rostade auberginen och rödvinsvinäger i en skål. Smaka av med lite salt. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 6 min, tills den är helt genomstekt.
Hetta upp en torr och het stekpanna och värm hastigt tortillabröd. 
Fyll tortillabröden med rostad vitlöksyoghurt, auberginesallad och kycklingkebab. Rulla ihop och servera!
Smaklig måltid!