Färspanna med svamp och potatisgnocchi
Laktosfri

Färspanna med svamp

och potatisgnocchi
3.91 (200)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
¾ förp
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 784 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 108 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
 Skiva gurka och lägg i en bunke. Blanda med socker och vitvinsvinäger. Låt stå till servering.
Skiva gul lök och kvarta champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs svampen ca 3 min. Tillsätt lök och blandfärs. Fräs ytterligare ca 3 min.
Blanda ner pressad vitlök, torkad timjan, tomatpuré, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt puttra ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek gnocchin ca 5 min. Skaka om i pannan då och då så att det inte bränner. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och blanda ner i färspannan. Servera med stekt gnocchi och gurksallad.
Smaklig måltid!