Pakistansk nötfärsgryta med gurkraita och naanbröd

Pakistansk nötfärsgryta med gurkraita och naanbröd

4.17 (451)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Zucchini
½ st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Spiskummin
2 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
½ tsk
Gurka (ca 250 g)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
¾ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Naanbröd
1 förp
(Mjölk, Vete, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
750 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök, zucchini, tomatpuré, malen ingefära, spiskummin, malen kardemumma, malen koriander, salt och sambal oelek. Fräs allt ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten, konserverade körsbärstomater, smulad kycklingbuljong och honung. Låt sjuda under lock ca 10 min.
Grovriv gurka på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål eller bunke. Blanda ner pressad vitlök, matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Tillaga naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Smaka eventuellt av grytan med mer salt och sambal oelek. Servera med naanbröd och raita.
Smaklig måltid!