Vegetariskt
Gnocchi med salvia
ugnsrostad spetskål, hasselnötter och parmesan4.12 (620)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- rumstemp. smör
- vatten
Spetskål
200 g
Flytande honung
1 förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Hasselnötter
20 g
Citron
½ st
Salvia
10 g
Rumstemp. smör
20 g
Salt
1 krm
Parmesanost
1 bit
Salvia
5 g
Potatisgnocchi
500 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Vispgrädde
½ dl
Vatten
¾ dl
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 728 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 99 g
- Protein: 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Dela spetskål på längden. Lägg kålen i en smord ugnsform. Ringla över lite flytande honung och olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Grovhacka hasselnötter och strö över kålen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka salvia. Blanda ihop rumstempererat smör med citronskal, salvia och salt i en skål.
Finriv parmesan och strimla salvia. Blanda allt i en liten skål.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja och lite av salviasmöret i en rymlig stekpanna och stek avhälld gnocchi ca 5 min, tills gnocchin har fått fin färg. Tillsätt lök och resten av salviasmöret, fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt vispgrädde, vatten och salt till pannan. Sjud ca 2 min, tills allt blivit krämigt. Smaka av med lite salt, pressad saft från den använda citronen och lite nymald svartpeppar.
Servera krämig gnocchi med ugnsbakad spetskål. Toppa med salvia och riven parmesan.
Smaklig måltid!