Ört- och fetaostbakad torsk med caponata och rostad krossad potatis
Laktosfri
Utan gluten

Ört- och fetaostbakad torsk

med caponata och rostad krossad potatis
Nytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kruspersilja
10 g
Olivolja
Torkad timjan
½ förp
Tomatpuré
1 förp
Chili flakes
1 förp
Socker
1 tsk
Vatten
3 dl
Salt
Svartpeppar
Snacksoliver
1 förp
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Kruspersilja
10 g
Ströbröd
1 ½ msk
(Vete)
Torkad timjan
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
3 krm
Vitlök
½ klyfta
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt potatis och låt koka ca 15 min. Häll av och låt potatisen ånga av. Lägg den kokta potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och krossa den försiktigt med en potatisstöt. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skär aubergine i små tärningar och lägg i en bunke eller durkslag. Blanda med ½ tsk salt och låt ligga och dra ca 10 min. Finhacka lök, vitlök och persilja.
Smula sönder fetaost och finhacka persilja. Lägg allt i en skål tillsammans med ströbröd, torkad timjan, olivolja, 1 krm salt och pressad vitlök. Blanda ihop ordentligt.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med 2 krm salt och lägg bitarna i en smord ugnsform. Fördela ört- och fetaoströran på fiskbitarna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, tills den är klar.
 Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fräs den saltade auberginen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda ca 4 min, tills auberginen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt snacksoliver och persilja.
Servera ört- och fetaostbakad torsk med caponata och rostad krossad potatis.
Smaklig måltid!