Halstrad torskrygg med risotto, Grana Padano och gazpachosalsa
Utan gluten
Laktosfri

Halstrad torskrygg med risotto

Grana Padano och gazpachosalsa
4.25 (597)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Rödvinsvinäger
1 msk
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Grana padano
100 g
(Mjölk, Ägg, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Ruccola
30 g
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
¾ msk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Torskrygg
280 g
(Fisk)
Salt
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
729 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och rödvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
 Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och fräs gul lök och vitlök tillsammans med risottoris ca 1 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Finriv Grana Padano och blanda ner i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Finhacka gul lök och ruccola. Fintärna gurka och tomat. Lägg allt i en skål och blanda med pressad vitlök, olivolja, rödvinsvinäger, chili flakes och salt.
Krydda torskryggen med lite salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek torskryggen på skinnsidan ca 4 min. Vänd och stek 1 min på andra sidan.
Servera nygjord risotto med gazpachosalsa och halstrad torskrygg. Ringla över lite av din godaste olivolja.
Smaklig måltid!