Utan gluten
Smörstekt fläskkotlett med spansk tomatragu, örtrostad potatis och färsk timjan
Rätten saknar betyg
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- svartpeppar
- smör
- vatten
Potatis
400 g
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Olivolja
Timjan
5 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Rökt paprikapulver
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 ½ dl
Timjan
5 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 517 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 42 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i stora tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med torkad oregano, torkad timjan, lite salt och olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 22 min.
Repa och finhacka timjan. Blanda matyoghurt, timjan, pressad vitlök och salt i en skål.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
Finhacka schalottenlök. Halvera cocktailtomater. Stek lök ca 1 min i den använda stekpannan, tillsätt eventuellt lite olivolja. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, rökt paprikapulver, torkad timjan, salt och chili flakes (efter egen smak), fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner cocktailtomater och vatten, låt sjuda på låg värme ca 5 min. Smaka av med salt. Lägg tillbaka köttet i stekpannan, ovanpå tomatragun. Låt sjuda på låg värme under lock ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt.
Servera fläskkotletter med tomatragu, timjanyoghurt och örtrostad potatis. Toppa med färsk timjan.
Smaklig måltid!