Potatis- och purjolökssoppa med baconströssel, äpple och krasse

Potatis- och purjolökssoppa med baconströssel, äpple och krasse

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Purjolök
½ st
Bakpotatis
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Torkad timjan
2 tsk
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Bacon
1 förp
Grönt äpple
1 st
Krasse
1 förp
Svartpeppar
Surdegspavé
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
847 kcal
Fett:
47 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela och skölj purjolök ordentligt. Skär i mindre bitar. Skala bakpotatis och skär i mindre bitar. Skiva vitlök. Smält smör i en kastrull på medelvärme och fräs purjolök, vitlök och torkad timjan ca 4 min utan att det får färg. Tillsätt potatis, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och salt. Koka under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk. 
Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen 
Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper. Tärna äpple smått. Klipp krasse. 
Tillsätt vispgrädde till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Toppa potatis- och purjolökssoppa med knaperstekt bacon, äpple, krasse och lite nymald svartpeppar. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!