Vegetariskt
Pankofriterad avokado med salsa de frijoles, tomat och mynta
3.69 (94)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- balsamvinäger
- flytande honung
- olja
- salt
- vatten
- vetemjöl
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Srirachasås
½ förp
Flytande honung
2 tsk
Salt
1 krm
Lime
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Salt
1 krm
Ägg
1 st
Vetemjöl
Panko
Avokado
1 st
Olja
Tortillabröd
½ förp
Matyoghurt
¾ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 616 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka rödlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor, spiskummin, tomatpuré, balsamvinäger, vatten, srirachasås och honung. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Tärna tomat och finhacka rödlök. Grovhacka mynta. Blanda allt i en skål och krydda med salt. Klyfta den använda limen till servering.
Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Skala och skär avokado i 4 klyftor. Krydda klyftorna med lite salt. Vänd avokadon först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller wok. Fritera avokadobitarna tills de är frasiga och gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Värm tortillabröden. Halvera de friterade avokadobitarna. Servera tortillabröd med salsa de frijoles, tomatsallad, friterad avokado, matyoghurt och limeklyfta.
Smaklig måltid!