Grillad peruansk kalkon
med tomat- och koriandersalsa och vitlökssås3.95 (222)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
Bulgur
125 g
Rödvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Kalkonlårstek
300 g
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Grön paprika
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 ½ krm
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 540 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda rödvinsvinäger, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, salt och socker i en bunke. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg ner kalkonbitarna i marinaden och låt marinera minst 15 min.
Finhacka rödlök. Skär tomat och paprika i små tärningar. Grovhacka koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål. Tillsätt pressad saft från den använda limen, olivolja, salt och chili flakes.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Trä upp kalkonbitarna på grillspett och grilla ca 8 min, tills de är genomstekta. Eller stek kalkonen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är genomstekt.
Servera nygrillad kalkon med bulgur, vitlökssås och tomat- och koriandersalsa.
Smaklig måltid!