Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk kofta masala

med kokosmjölk och babyspenat
3.9 (296)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vitlök
    • salt
    • vatten
    • socker
    Bananschalottenlök
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Vitlök
    1 ½ klyfta
    Curry
    1 tsk
    Spiskummin
    1 tsk
    Garam masala
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Kons. körsbärstomater
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    1 dl
    Socker
    1 tsk
    Morot
    1 st
    Vegetarisk färs
    1 förp
    Vitlök
    ½ klyfta
    Curry
    1 tsk
    Spiskummin
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Olja
    Basmatiris
    135 g
    Babyspenat
    30 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 698 kcal
    • Fett: 31 g
    • Kolhydrater: 79 g
    • Protein: 25 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs löken ca 3 min, tills den är mjuk.
    Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, garam masala och salt. Fräs ytterligare ca 1 min.
    Rör ner konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och socker. Koka upp och sjud under lock tills steg 6.
    Skala och finriv morot. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, pressad vitlök, curry, spiskummin och salt. Forma smeten till ca 10 bollar.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 5 min, tills de fått fin färg. Lägg ner koftabollarna i masalasåsen och sjud under lock ca 5 min.
    Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat. Servera med basmatiris.
    Smaklig måltid!