Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk kofta masala
med kokosmjölk och babyspenat3.9 (296)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vitlök
- salt
- vatten
- socker
Bananschalottenlök
1 st
Olja
1 tsk
Vitlök
1 ½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Salt
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Morot
1 st
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Basmatiris
135 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 698 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs löken ca 3 min, tills den är mjuk.
Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, garam masala och salt. Fräs ytterligare ca 1 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och socker. Koka upp och sjud under lock tills steg 6.
Skala och finriv morot. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, pressad vitlök, curry, spiskummin och salt. Forma smeten till ca 10 bollar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 5 min, tills de fått fin färg. Lägg ner koftabollarna i masalasåsen och sjud under lock ca 5 min.
Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat. Servera med basmatiris.
Smaklig måltid!