Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost
Utan gluten
Vegetariskt

Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost

4 (411)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Snackoliver
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gröna linser
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 526 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och rödlök. Lägg i en smord ugnsform (ca 20x30 cm) och blanda med lite olivolja, rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. 
 Blanda pressad vitlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Häll av och skölj gröna linser. Blanda ner linserna i skålen med dressing.
Halvera cocktailtomater. Ta ut formen ur ugnen och lägg på tomater och fetaost. Tillaga mitt i ugnen ytterligare ca 10 min.
Grovhacka bladpersilja. Strö dressade linser, persilja och oliver över potatisen. Servera!
Smaklig måltid!