Honungsrostade gulbetor med chèvre, krämig risoni och ärtskottssallad
Vegetariskt

Honungsrostade gulbetor med chèvre

krämig risoni och ärtskottssallad
3.92 (244)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gulbetor
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
(Vete)
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st
Rädisor
½ förp
Ärtskott
½ förp
Olivolja
½ tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 644 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba och kvarta gulbetor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då. Spara ca ½ dl buljong när du häller av risonin.
Häll av risonin och rör ner färskost. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rädisor tunt. Blanda rädisor, ärtskott, citronskal, lite pressad citronsaft (ca 1 tsk), olivolja och lite salt. 
Bryt chèvre i mindre bitar. Blanda med rostade gulbetor och pressad saft från resten av citronen. 
Servera krämig risoni med honungsrostade gulbetor och ärtskottssallad.
Smaklig måltid!