Laktosfri
Utan gluten
Cashew chicken
med jasminrisRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- balsamvinäger
- socker
- olja
- salt
Ingefära
1 bit
Japansk soja
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Cashewnötter
40 g
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 703 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll japansk soja i en skål och tillsätt majsstärkelse. Rör tills majsstärkelsen löst sig. Blanda ner vatten, balsamvinäger, socker, ingefära, chili flakes och pressad vitlök.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skiva gul lök. Hacka cashewnötter. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Putsa inte bort något fett, det smälter i pannan och ger god smak.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok och stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Lägg över på en tallrik och ställ tillbaka pannan på värmen. Hetta upp lite mer olja och stek grönsakerna ca 2 min. Tillsätt kycklingen och woksåsen. Koka ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Strö cashewnötter över woken och servera med jasminris och lite extra chili flakes.
Smaklig måltid!