Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter
Utan gluten

Örtstekta fläskkotletter

med gremolatarostade rotfrukter
3.97 (627)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
½ msk
Salt
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
1 förp
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 518 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta småpotatis och morötter. Lägg allt på en smord ugnsplåt. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, eller tills rotfrukterna är klara.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen. 
Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och lite salt. 
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Blanda ihop matyoghurt med torkad dragon och honung. Smaka av med lite salt.
Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med örtstekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.
Smaklig måltid!