Löpefri
Laktosfri
Japansk ramensoppa med sesamstekt broccoli och löskokt ägg
Rätten saknar betyg
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- vitvinsvinäger
Ägg
2 st
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Champinjoner
200 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Olja
Japansk soja
1 msk
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 463 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i punkt 6.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i äggen och låt koka 7 min. Skölj i kallt vatten. Skala och dela.
Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, japansk soja, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla salladslök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna ca 3 min. Tillsätt japansk soja och sesamfrön. Fräs ytterligare ca 1 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Fördela nudlar och sesamstekt broccoli i två skålar. Häll på den varma ramenbuljongen. Toppa med ägg och koriander!
Smaklig måltid!