Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Risotto verde med sparris
babyspenat och mandelspån4.3 (627)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- flingsalt
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Babyspenat
15 g
Quattrocento
70 g
Salt
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Babyspenat
15 g
Mandelspån
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 592 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara de grova delarna av sparrisen! Ge risotton mer smak genom att koka dem i buljongen 5 min.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull (se tips!). Finhacka bananschalottenlök och vitlök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min. Tillsätt vitvinsvinäger och späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Lägg babyspenat och 1 dl vatten i en mixerbunke och mixa slätt. Grovriv formaggio quattrocento. Ta risotton från värmen och rör ner mixad spenat och hälften av den rivna osten (spara resten till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Ansa sparris. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min, tills den fått fin färg. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera risotto verde toppad med babyspenat, råstekt sparris, riven ost och mandelspån.
Smaklig måltid!