Utan gluten
Vegetariskt
Grekiska kikärtsbiffar
med fetaost och tzatziki3.88 (104)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ägg
- olja
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kikärtor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Citron
½ st
Fetaost
100 g
Ägg
1 st
Majsstärkelse
3 msk
Torkad oregano
½ msk
Spiskummin
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 594 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll av och skölj kikärtor. Grovriv bananschalottenlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Lägg kikärtorna i en mixerbunke och mixa grovt. Rör ner smulad fetaost, lök, citronskal, ägg, majsstärkelse, torkad oregano, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ordentligt.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek i omgångar, ca 3 min per sida, tills biffarna fått fin färg.
Lägg mixsallad i en skål. Dressa med pressad saft från den använda citronhalvan.
Servera nystekta kikärtsbiffar med rostad potatis, tzatziki och sallad.
Smaklig måltid!