Grekiska kikärtsbiffar med fetaost och tzatziki
Utan gluten
Vegetariskt

Grekiska kikärtsbiffar

med fetaost och tzatziki
3.88 (104)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • olja
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kikärtor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Citron
½ st
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Majsstärkelse
3 msk
Torkad oregano
½ msk
Spiskummin
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 594 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll av och skölj kikärtor. Grovriv bananschalottenlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Lägg kikärtorna i en mixerbunke och mixa grovt. Rör ner smulad fetaost, lök, citronskal, ägg, majsstärkelse, torkad oregano, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ordentligt.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek i omgångar, ca 3 min per sida, tills biffarna fått fin färg.
Lägg mixsallad i en skål. Dressa med pressad saft från den använda citronhalvan.
Servera nystekta kikärtsbiffar med rostad potatis, tzatziki och sallad.
Smaklig måltid!