Spaghetti alla puttanesca med oliver och mozzarella
Vegetariskt

Spaghetti alla puttanesca

med oliver och mozzarella
4.03 (407)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Kapris
½ burk
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ krm
Citron
½ st
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Snackoliver
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kapris. Finhacka gul lök, röd chili och vitlök. Tänk på att chili varierar i styrka, så smaka dig fram till lagom hetta.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, chili, vitlök och kapris ca 5 min, tills löken är mjuk. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, salt och malen kanel. Sjud ca 5 min.
Finhacka bladpersilja. Bryt mozzarella i bitar.
Smaka av tomatsåsen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner spaghettin i såsen.
Servera spaghetti alla puttanesca toppad med snacksoliver, bladpersilja och mozzarella.
Smaklig måltid!