Vegetariskt
Rödbetsbiffar med potatispuré
och päronsallad med chèvre och valnötter3.86 (166)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
1 förp
Ägg
1 st
Päron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Chèvre
100 g
Valnötter
30 g
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
Smör
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 767 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala mospotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 5 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
Klyfta päron. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite salt. Smula chèvre och valnötter över salladen.
Forma rödbetssmeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 2 min per sida.
Värm mjölk och lite smör i en kastrull. Mosa kokt potatis och vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad.
Smaklig måltid!