Rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad med chèvre och valnötter
Vegetariskt

Rödbetsbiffar med potatispuré

och päronsallad med chèvre och valnötter
3.86 (166)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Päron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
767 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
94 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala mospotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 5 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
Klyfta päron. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite salt. Smula chèvre och valnötter över salladen.
 Forma rödbetssmeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 2 min per sida.
Värm mjölk och lite smör i en kastrull. Mosa kokt potatis och vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera rödbetsbiffar med potatispuré och päronsallad.
Smaklig måltid!