Rostad spetskål med krämig citronrisoni, fetaostströssel och pinjenötter
Vegetariskt

Rostad spetskål med krämig citronrisoni

fetaostströssel och pinjenötter
4.13 (533)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Lupin
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bakplåtspapper
1 st
Pinjenötter
20 g
Bladpersilja
20 g
Spetskål
1 st
Flytande honung
1 förp
Olivolja
Salt
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
(Vete)
Citron
1 st
Färskost
½ förp
(Mjölk, Lupin)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 687 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Smula fetaost. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, rör om då och då. Tillsätt pinjenötter och rosta ytterligare ca 5 min. Ta ut och låt svalna. Finhacka bladpersilja och blanda allt i en skål. 
 Kvarta spetskål och pensla med honung och lite olivolja. Krydda med lite flingsalt. Rosta kålen mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper, ca 20 min.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av risonin och rör ner färskost, citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rostad spetskål med citronrisoni. Toppa med fetaostströssel.
Smaklig måltid!