Mozzarellabakad portabello med oliver och krämig risoni
Vegetariskt

Mozzarellabakad portabello

med oliver och krämig risoni
4.1 (560)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Lupin
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • socker
  • vatten
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
150 g
Bakplåtspapper
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
Socker
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Snackoliver
1 förp
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
(Vete)
Färskost
½ förp
(Mjölk, Lupin)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda riven mozzarella, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Lägg portabello med foten uppåt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Fördela mozzarellablandningen i svamparna.
Halvera cocktailtomater. Lägg på andra sidan plåten och ringla över lite olivolja. Strö på lite salt, socker och nymald svartpeppar. Baka grönsakerna högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten smält och fått fin färg. 
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och låt koka ca 10 min. Rör om då och då. Häll av risonin och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Blanda bakade tomater med ruccola och snacksoliver. 
Servera krämig risoni med mozzarellabakad portabello och tomatsallad. 
Smaklig måltid!