Smörstekt torsk med pepparrotssås
champinjoner och spenat4.12 (125)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Pepparrot
½ st
Salt
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Babyspenat
65 g
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Vetemjöl
½ dl
Smör
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 597 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, grädde (lite i taget), vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Tillsätt riven pepparrot efter smak. Koka upp och smaka av med salt. Späd eventuellt med lite vatten om såsen tjocknat.
Kvarta champinjoner och skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs champinjoner, lök och lite salt ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Vänd ner babyspenat.
Krydda torskfilé med salt. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera smörstekt torsk med pepparrotssås, stekta grönsaker och kokt potatis.
Smaklig måltid!