Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Risotto med soltorkad tomat
och timjanstekt portabello3.98 (129)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
1 tsk
Risottoris
150 g
Tanelli hårdost
2 st
Salt
Svartpeppar
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Timjan
10 g
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
1 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 528 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna i receptet!
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong i en kastrull.
Finhacka gul lök. Häll av soltorkade tomater (se tips!). Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och soltorkade tomater ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare ca 1 min.
Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Skiva portabello och vitlök. Repa timjanblad. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs portabello, vitlök, timjan, salt och lite nymald svartpeppar och stek ca 4 min, tills svampen är mjuk.
Finriv Tanelli hårdost. Ta risotton från värmen och rör ner osten (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomat i mindre bitar. Blanda med mixsallad, olivolja, balsamvinäger och lite salt i en skål.
Toppa risotto med timjanstekt portabello, resten av osten och några kvistar timjan. Servera med insalata.
Smaklig måltid!