Zucchinipizza med ruccola, mozzarella och pinjenötter
Vegetariskt

Zucchinipizza med ruccola, mozzarella och pinjenötter

Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Surdegspizzadeg
1 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Pizzasås
1 dl
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
747 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
99 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen så att den är varm till steg 4.
Hyvla zucchini tunt på längden med mandolin eller osthyvel. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin hastigt i omgångar. Lägg på en tallrik och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Baka ut pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. Lägg degen på ett bakplåtspapper och bred på pizzasås. Bryt mozzarella i bitar. Lägg mozzarella och stekt zucchini på pizzan.
Dra över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills pizzan är genomgräddad och har fått fin färg.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter tills de har fått fin färg. Passa noga så de inte bränns!
Servera zucchinipizzan toppad med ruccola, rostade pinjenötter, lite balsamvinäger och nymald svartpeppar!
Smaklig måltid!