Utan gluten
Bakad sötpotatis
med fetaoströra och tomatsalsa4.02 (189)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Fetaost
100 g
Bladpersilja
10 g
Rödlök
½ st
Citron
½ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
10 g
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Mixsallad
½ g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 516 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du gott om tid? Baka gärna sötpotatisen hel tills den är mjuk.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis. Pensla med lite olivolja och strö över lite salt. Lägg med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 20-30 min, tills potatisen är mjuk.
Smula fetaost. Finhacka bladpersilja och rödlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en bunke och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat smått. Finhacka rödlök och bladpersilja. Blanda allt i en skål och smaka av med pressad saft från den använda citronen (ca ½ msk), chili flakes, lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja och vitvinsvinäger.
Toppa bakad sötpotatis med fetaoströra och tomatsalsa. Servera med sallad!
Smaklig måltid!