Bakad sötpotatis med fetaoströra och tomatsalsa
Utan gluten

Bakad sötpotatis

med fetaoströra och tomatsalsa
4.02 (189)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
10 g
Rödlök
½ st
Citron
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
10 g
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Mixsallad
½ g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
Energi:
516 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du gott om tid? Baka gärna sötpotatisen hel tills den är mjuk.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis. Pensla med lite olivolja och strö över lite salt. Lägg med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 20-30 min, tills potatisen är mjuk. 
Smula fetaost. Finhacka bladpersilja och rödlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en bunke och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Tärna tomat smått. Finhacka rödlök och bladpersilja. Blanda allt i en skål och smaka av med pressad saft från den använda citronen (ca ½ msk), chili flakes, lite olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. 
Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja och vitvinsvinäger.
Toppa bakad sötpotatis med fetaoströra och tomatsalsa. Servera med sallad! 
Smaklig måltid!