Sommar
Utan gluten
Vegetariskt
Fransk potatissallad med grillad pannoumi
och citron4.07 (448)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g
Dijonsenap
½ msk
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Pannoumi
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 484 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 42 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen.
Koka färskpotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
Blanda dijonsenap, olivolja, vatten, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl.
Dela citronen på mitten. Grilla med snittytan nedåt tills den fått ordentligt med färg. Eller hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna och stek citronen. Grilla osten på båda sidor, eller stek ca 1 min per sida.
Servera fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron.
Smaklig måltid!