Morotsbiffar med rostad potatis och chèvrecrème
Löpefri

Morotsbiffar med rostad potatis och chèvrecrème

Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Morötter
300 g
Timjan
10 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
(Ägg)
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
599 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. 
Bryt chèvre i bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skala och grovriv morötter. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek morötter, timjan, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min.
Lägg morotsfräset i en bunke och spara pannan. Blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek morotsbiffarna ca 3 min per sida.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
Servera morotsbiffar med rostad potatis, chèvrecrème och sallad.
Smaklig måltid!