Löpefri
Morotsbiffar med rostad potatis och chèvrecrème
Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- flingsalt
- flytande honung
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Chèvre
100 g
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Morötter
300 g
Timjan
10 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 68 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Bryt chèvre i bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skala och grovriv morötter. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek morötter, timjan, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min.
Lägg morotsfräset i en bunke och spara pannan. Blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek morotsbiffarna ca 3 min per sida.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
Servera morotsbiffar med rostad potatis, chèvrecrème och sallad.
Smaklig måltid!