Vegetariskt
Pasta à la crème de chèvre med soltorkade tomater, ruccola och pinjenötter
3.97 (435)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
- salt
Mezze maniche rigate
200 g
Pinjenötter
10 g
Ruccola
30 g
Chèvre
50 g
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
10 g
Vatten
1 msk
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Aubergine
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 687 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål och spara pannan.
Smula chèvre. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, vatten, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Finhacka gul lök. Tärna aubergine i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och crème de chèvre. Vänd ner de stekta grönsakerna. Servera pastan med rostade pinjenötter och ruccola.
Smaklig måltid!