Löpefri
Utan gluten
Vegetariskt
Risotto caprese med salviagremolata och pinjenötter
3.82 (137)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
125 g
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Olivolja
Risottoris
150 g
Vitt matlagningsvin
1 dl
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Salvia
10 g
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Cocktailtomater
125 g
Mozzarella
1 förp
Pinjenötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 604 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna, tills de är gyllene!
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och cocktailtomaterna ca 1 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare ca 1 min.
Häll vitt matlagningsvin i grytan och låt koka in. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka salvia. Blanda med olivolja, vatten, pressad vitlök och lite salt i en skål. Halvera cocktailtomater och vänd ner i gremolatan. Klyfta citronhalvan.
Riv mozzarellan i mindre bitar och vänd ner i risotton. Toppa med gremolatatomater och pinjenötter (se tips!). Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!