Wokade grönsaker med tofu, sobanudlar och koriander
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Wokade grönsaker med tofu, sobanudlar och koriander

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitlök
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Japansk sojasås
2 ½ msk
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Olja
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Ingefära
½ bit
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 msk
Sobanudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
574 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka sobanudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. 
Torka tofun torr med lite hushållspapper och skär i strimlor. Blanda japansk soja och socker i en bunke och rör om tills sockret löst sig.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun ca 5 min, tills den fått yta och fin färg. Vänd ner i skålen med sojamarinad och spara pannan.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta röd paprika. Skala och finstrimla ingefära. Skiva röd chili och vitlök tunt.
Hetta upp neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna ca 3 min. Tillsätt tofun och sojamarinaden till pannan och låt allt bli varmt. Blanda woken med nudlar direkt i pannan eller på ett serveringsfat.
Klyfta lime och grovhacka koriander. Toppa woken med koriander och servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!