Grill
Utan gluten
Laktosfri
Grillad lax med mynta- och melonsallad
bönröra och chilirostad potatis4.29 (619)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Mynta
20 g
Melon
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flingsalt
1 krm
Vitlök
2 klyfta
Stora vita bönor
1 förp
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Olivolja
Salt
1 ½ krm
Laxfilé
270 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 590 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 53 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart fisken på sidan av grillen utan glöd, under lock.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda väl med lite olivolja, sambal oelek, lite salt och nymald svartpeppar. Lägg även på vitlöksklyftorna till bönröran (punkt 4) med skalet kvar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
Skär rödlök tunt, gärna med en mandolin. Strimla mynta. Skala och ta bort kärnorna från melonen. Skär melonen i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda ner rödlök, mynta, vitvinsvinäger och flingsalt.
Ta bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna. Häll av stora vita bönor, men spara 3 msk av spadet. Lägg bönor, bönspad, vitlöksklyftor, vitvinsvinäger, olivolja och salt i en mixerbunke. Mixa till en röra med stavmixer. Smaka av med salt.
Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Börja med att grilla skinnsidan ca 5 min. Vänd och grilla klart på indirekt värme ca 7 min (se tips!). Om du inte ska grilla, hetta upp en grill- eller stekpanna. Tillaga klart fisken i ugnen under plåten med potatis, ca 10 min. Lägg upp på ett fat.
Servera nygrillad lax med mynta- och melonsallad, chilirostad potatis och bönröra.
Smaklig måltid!