Morots- och linssoppa med apelsin, timjan och fetaost
Vegetariskt

Morots- och linssoppa

med apelsin, timjan och fetaost
3.84 (346)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
125 g
Vatten
7 dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Socker
¼ tsk
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Frömix
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
699 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna frömixen i en torr och het stekpanna innan servering!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Repa timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan, pressad apelsinsaft och socker. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa morots- och linssoppan med smulad fetaost, frömix och timjan. Servera med surdegspavé.
Smaklig måltid!