Chorizofrikadeller med saffransrisotto, parmesan och krispig fänkålssallad
Laktosfri
Utan gluten

Chorizofrikadeller

med saffransrisotto, parmesan och krispig fänkålssallad
4.01 (367)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Chorizofärs
200 g
(Svaveldioxid)
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Tomatpuré
1 ½ msk
Vatten
2 dl
Paprikapulver
½ förp
Salt
1 krm
Fänkål
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 671 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skär fänkål i tunna skivor. Lägg i en bunke med iskallt vatten. Häll av innan servering och lägg upp i en skål. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, persillade, salt och nymald svartpeppar.
 Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök.
 Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och fräs gul lök och vitlök tillsammans med risottoris ca 1 min. Tillsätt saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
 Forma chorizofärs till ca 8 köttbullar. Tärna tomat och finhacka vitlök.
 Stek köttbullarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min. Plocka ur köttbullarna och lägg på en tallrik. Tillsätt tärnad tomat och finhackad vitlök. Fräs ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, vatten, paprikapulver och salt. Låt sjuda ca 2 min. Lägg tillbaka chorizofrikadellerna i såsen och sjud ca 10 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Blanda ner riven parmesan i saffransrisotton och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera direkt till chorizofrikadeller, tomatsås och fänkålssallad.
Smaklig måltid!