Grill
Utan gluten
Grillad lax med dill- och citronyoghurt
äppelsallad och färskpotatisNytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Citron
1 st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Dill
10 g
Broccoli
1 st
Flingsalt
Laxfilé
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Färskpotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 540 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart laxen på sidan av grillen utan glöd, under lock.
Om ni vill grilla, tänd grillen.
Koka färskpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en skål. Finhacka dill. Blanda ner i skålen tillsammans med matyoghurt. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna äpple så smått som möjligt. Lägg i en skål och blanda med pressad saft från halva den använda citronen och plockad dill.
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skär broccolin till 4 kvartar på längden. Koka ca 2 min. Häll av och krydda med lite flingsalt (eller vanligt salt).
Skär laxfilé i två portionsbitar. Torka av fisken med lite hushållspapper och krydda med salt. Pensla laxen med lite olivolja. Grilla laxen på skinnsidan ca 2 min, vänd och grilla ca 1 min på andra sidan. Tillaga sedan klart fisken ca 3 min på indirekt värme (se tips). Om ni inte grillar, stek fisken ca 3 min per sida i en stekpanna.
Kvarta resten av den använda citronen. Servera grillad lax med färskpotatis, broccoli, äppelsallad, dill- och citronyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!